Lux tojásdíszítő készlet
A termék fő adatai:
EAN  5997566501254
Nettó  1 doboz
Kínáló  nincs kínáló
Karton    80 db ( × 1 doboz)
Raklap    24 db karton

Tojásdíszítő készlet

 

A készlet a következőket tartalmazza:


4 tasak tojásfesték: piros, zöld, narancs, kék

A festendő tojásokat zsírtalanítjuk, majd keményre főzzük, és melegen tartjuk. A tasak tartalmát 1 dl vízben feloldjuk, és egy teáskanál ecettel megsavanyítjuk. Ebbe az oldatba helyezzük a frissen kifőtt, még meleg tojásokat. Egyszerre egy tojást célszerű festeni úgy, hogy az oldat azt elfedje. A kívánt szín elérése után vegyük ki, és öblítés nélkül szárítsuk meg a tojásokat. Minél tovább hagyjuk a tojásokat a színezőfolyadékban, annál sötétebbek lesznek. Zsírral történő utánkezelés szép fényt kölcsönöz a tojásoknak. Az oldat legalább 15 tojás festéséhez elegendő.

 


5 db tojásdíszítő fólia

A tojásdíszítő fólia fehér héjú, festetlen, keményre főzött vagy kifújt, közepes nagyságú tojásokon mutat a legszebben. A kihűlt vagy kifújt tojásokra ráhúzunk egy tojásdíszítő fóliát, majd a tojást evőkanállal 3 masodpercre forrásban lévő vízbe süllyesztjük. Ezt a műveletet gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett végezhetik! A tojásdíszítő fólia szorosan rátapad a tojásra, így mindössze 3 másodperc alatt gyönyörű hímes tojást készíthetünk.

 


1 db viaszkréta

A díszítendő tojásokat ecettel zsírtalanítjuk, majd keményre főzzük és melegen tartjuk. A viaszkrétával tetszés szerinti ábrákat rajzolunk a meleg és még festetlen tojások felületére. A viaszréteg megakadályozza, hogy a festék a megrajzolt felületen megfogja a tojást, így változatos, tetszetős ábrákat vihetünk azokra. A népművészetből kö1csönzött formák mellett saját elképzeléseinket is megvalósíthatjuk, névre szóló hímes tojásokat is készíthetünk.

 


20 db matrica

Az öntapadós matricákat - a zsírral történő kezelés előtt - a tojásra felragasztva kedves díszítéseket kapunk.

 


4 db kivágóív

A festett illetve fóliázott tojásokat az összehajtogatott kivágóívbe helyezve szépen komponált húsvéti ajándékot kapunk.