Tejszínes túrós
 

 
Tejszínes túrós
 
 
Hozzávalók:
Hozzávalók tészta egy adaghoz (2 adag tészta szükséges):
35 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 gyöngyszalalkáli, 1 vaníliás cukor, 2 egész tojás, csipetnyi só
 
Hozzávalók töltelék:
50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja és leve, 0,5 l tejszín, 2 dl tejföl, zselatin, esetleg lekvár
 
Hozzávalók teteje:
10 dkg étcsoki, 50 g vaj,1 ek étolaj
 
Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük, nem kell nagyon kidolgozni. Kettéosztjuk, kinyújtjuk a lapokat és nagy tepsi tetején, sütőpapírra tesszük. Közepes lángon 20 percig sütjük a süteményt. A túrót villával összetörjük, a zselatint 1 dl meleg vízben feloldjuk, nem kell felforralni. A tejszínt felverjük, összekeverjük a tölteléknek valókat, megtöltjük vele a süteményt. A tetejének való lapot megkenjük lekvárral, így borítjuk a túrótöltelékre. A tetejét is megkenjük lekvárral, ecsettel, hogy ne legyen vastag, majd tortabevonóval bevonjuk.
http://www.microse.hu/drupal/sites/default/files/Tejsz%C3%ADnes%20t%C3%BAr%C3%B3s%2017%20k.jpg