Kakaós tekercs
 

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta:

50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 6 dkg vaj, 2 ek kristálycukor, csipetnyi só, 3 ek liszt a nyújtáshoz

 

Hozzávalók krém:

15 dkg kakaópor, 20 dkg kristálycukorcukor (kipróbálni 20 dkg kakaópor, 26 dkg kristálycukor)

 

Hozzávalók tetejére:

2 tojásfehérje

 

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos tejbe, és hozzáadunk 2 ek cukrot. Felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit az élesztővel összedolgozzuk, és hólyagosra dagasztjuk. Dagasztás közben annyi lisztet adunk még hozzá, hogy a tészta ne legyen nyúlós, ragadós. Langyos helyen (pl. 40 oC fokos sütőben) kelesztjük kb. egy órát. Ezután két részre osztjuk, és kinyújtjuk a tésztát. A kakaóport és a cukrot összekeverjük, elfelezzük, megszórjuk vele a kinyújtott tésztát és feltekerjük. A feltekert tésztát tepsibe tesszük, megtesszük ugyanezt a tészta másik felével is. Újabb fél órán át kelesztjük a sütit. Előmelegítjük a légkeveréses sütőt kb. 180 oC-ra (Lehet, hogy nem kell ilyen meleg sütő?). Megkenjük a rudak tetejét tojásfehérjével, megszurkáljuk és betesszük a sütőbe. Készre sütjük, akkor jó, ha a teteje már szép aranybarna.

 

Megjegyzés:

Nagyon frissen, forrón jó! Csak akkor készítsük, ha egy csomó éhes vendéget várunk!