Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a portorico rumba, kb. 40 perc alatt szívja meg magát teljesen. Várjuk meg amíg a gesztenyemassza és a vaj szobahőmérsékletű lesz, mert akkor sokkal könnyebben össze tudjuk dolgozni őket. A gesztenyemasszát, diót és a vajat összekeverjük. Kettéválasztjuk a masszát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A másik felébe belekeverjük a mazsolákat. Esetleg hozzáadhatjuk a maradék rumot. Alufóliára rákenjük a világos színű masszát, rákenjük a sötét színűt, és feltekerjük. A csokoládét mikróban felmelegítjük. A mikróban a csokoládét nagyon lassan melegítjük fel, fél percenként ellenőrizzünk, megkavargatjuk, nehogy megégjen. Bevonjuk a tekercset az olvasztott csokoládéval és megvárjuk, hogy kihűljön rajta a csokoládé.
Gesztenyetekercs ![]() Hozzávalók: |