Barackmag
 

Hozzávalók tészta (gyúrt omlós):

36 dkg finomliszt, 22 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 2 ek kakaópor, 1 tojás

Hozzávalók töltelék:

3 egész tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 1 mandula kivonat vagy 10 dkg marcipán és 3 kupak amaretto likőr

Kipróbálni:

3 egész tojás, 16 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 6-10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula, 1 kupak rum, 25 dkg vaj, 10 dkg marcipán

 

 

Olyan sütőforma, amely diócska alakú. Csillag végű habzsák.

 

Elkészítés:

Először a krémet készítsük el, hogy kihűljön, és megszilárduljon, mire tölteni kell a sütiket. A marcipánt felkockázzuk és ráöntjük az amaretto likőrt. A tojást a cukorral gőz fölött sűrűre főzzük (szálpróbáig), hozzáadjuk a marcipánt. A 25 dkg vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet. Jól kihabosítjuk és a mandulareszeléket is hozzáadjuk.

 

A tésztához valókat összegyúrjuk. Elkészíthetjük előző este, és állhat egy éjszakát a hűtőben. A formákat trennwaxal beszprézzük, és belisztezzük. Belenyomkodjuk a tésztát, de csak félig töltjük meg a formákat, különben túl nagyok lesznek a barackmagok. Inkább homorú legyen a tetejük, mint domború, hogy könnyű legyen őket megtölteni. 180 oC-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket.

 

Megtöltjük a sütiket a krémmel. A végén porcukorba forgathatjuk a sütiket, de én ezt nem szoktam.

 

 

 

Megjegyzés:

Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon finom.