Angol szelet
 

Hozzávalók tészta:

4 ek tej, 1 dkg szalalkáli, 6 tojás, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 ek kakaó, 1 vérnarancsa aroma (vagy bármilyen más színes aroma)

Hozzávalók töltelék:

20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vanília ízű pundigpor, 3 dl tej

Hozzávalók máz:

20 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, 5 dkg vaj

 

 

Elkészítés:

Először a krémet készítsük el, hogy kihűljön, és megszilárduljon, mire tölteni kell a sütiket. Egy kevés tejbe beleszitáljuk a pudingport, úgy hogy közben végig keverjük habverővel. A többi tejet felforraljuk, és belekeverjük a pudingporos tejet. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt összekeverjük a vajjal.

 

A tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojásssárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat és a szalalkálit, alaposan kihabosítjuk. Végül a lisztet beleszitáljuk és a tojásfehérje kemény habját is beleforgatjuk. A kész masszát három felé vesszük. Az egyikbe 2 ek vizet teszünk, a másikba 2 ek vizet és 1 ek kakaót, a harmadikba pedig a vérnarancs aromát. Három lapban kisütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 oC, 8 perc.

 

Alulra a barna lapot tesszük, megkenjük a krém felével, rá a piros lap, krém, majd a sárga lap. A mázhoz a porcukrot a kakaóporral összekeverjük, és annyi vízzel felforraljuk, hogy éppen csak, hogy folyós legyen. A végén adjuk hozzá a vajat, azzal is felmelegítjük, és ezzel vonjuk be a sütit.

 

Másnapra jó a süti.

 

Megjegyzés:

http://www.microse.hu/drupal/sites/default/files/S%C3%BCti%2015%20k.jpg