Répatorta

Tésztához: 25 dkg reszelt sárgarépa, 4 tojás, 43 dkg porcukor, 20 dkg olvasztott vaj, 32 dkg liszt, 2 tk vaníliás cukor, 2 tk sütőpor, 2 tk szőlőcukor

Fehér krémhez: 45 dkg porcukor, 25 dkg Philadelphia sajt (2 doboz), 13 dkg puha vaj

10 dkg reszelt étcsoki, 16 db marcipán répa

 

Tészta: A tojás-sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Utána a szódabikarbónás, sütőporos, vaníliás cukros lisztet apránként hozzászitáljuk, habverővel alaposan kikeverjük, és a tojások habját három részletben könnyedén hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a répát, de nem szabad sokáig keverni, mert levet ereszt. Kizsírozott tortaformába öntjük, ezután 175 oC-on 35 perc alatt világosbarnára sütjük a piskótát.

Krém: Kihabosítjuk a hozzávalókat, és ezzel töltjük a tortát. A tetejére is jó vastagon teszünk a krémből. Tetejét reszelt csokival megszórjuk, és marcipán répákkal díszítjük.