Hozzávalók tészta:
8 tojás, 20 dkg porcukor, 2 ek víz, 15 dkg darált dió, 5 dkg liszt, 1 csipet sütőpor
Hozzávalók krém:
6 tojássárga, 3 ek liszt, 2 vaníliás cukor, 3 dl tej, 25 dkg vaj, 15 dkg. porcukor
Hozzávalók hab:
6 tojásfehérje, 30 dkg kristálycukor, kicsi citromlé, 50 g étcsoki
Elkészítés:
A tésztához valókból piskótát készítünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy a tésztát könnyen kiemelhessük a tepsiből.
A tejet felforraljuk. A tojássárgából, lisztből, vaníliás cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. A vajat kihabosítjuk a porcukorral. Ha kihűlt a krém a főzőtt krémet összekeverjük a vajkrémmel.
A tojásfehérjét a kristálycukorral és a citromlével gőz fölött kihabosítjuk, úgy, hogy a hab megálljon magában.
Az étcsokit lereszeljük.
A piskótát egy szép tálcára tesszük, rásímítjuk a krémet, majd a habot, végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.
Hidegen szeleteljük, hogy szépen tartson a krém.