Hozzávalók tészta:
4 tojás, 12 dkg kristálycukor, 8 dkg rétesliszt, pici sütőpor
Hozzávalók fehér krém:
15 dkg porcukor, 10 dkg vaj
Hozzávalók barna krém:
10 dkg vaj, 60 g (3 ek) porcukor, 25 g (2 ek) kakaópor, 15 dkg darált dió, 20 dkg darált háztartási keksz, 1 dl rum vagy meggybefőtt leve, 25 dkg cukrozott gesztenyepűré
Hozzávalók csokimáz:
12 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, 5 dkg vaj, 1 tojásfehérje, 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és tovább verjük. Ezt követően a tojássárgát adjuk hozzá, majd a lisztel összekevert sütőport. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy a tésztát könnyen kiemelhessük a tepsiből. A kész piskótát kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A fehér krémhez vajat a porcukorral kihabosítjuk. Ha a tészta kihűlt megkenjük vele a piskótát és a hűtőbe tesszük, hogy dermedjen egy kicsit.
A barna krémhez a vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a kakaóport és azzal is habbá verjük. Hozzáadjuk a diót, kekszet, rumot. Annyi rumot tegyünk bele, hogy összeálljon a massza, de ne legyen puha.
A tésztát kivesszük a hűtőből és három egyenlő hosszú csíkra vágjuk.
A középső csíkra vékonyan rátesszük a barna krémet. A gesztenyepűréből hosszú rudat hengergetünk és rátesszük a barna krémre. A maradék barna masszát is rápakoljuk, és háromszög alakot formázunk. Ezután a két másik lappal beborítjuk a háztető oldalát. a vágott szélek legyenek felül, hogy szép legyen a sütemény!
A csokimázhoz a kókuszreszeléken kívül minden hozzávalót gőz fölött egyenletesen kikeverünk. Akkor jó a csokimáz, ha a cukor és a vaj szépen elolvadt. Kihűlésig habbá verjük, ne legyen hideg a végén csak langyos, könnyen kenhető. Ezzel borítjuk a süti oldalát. Végül megszórjuk a sütit kókuszreszelékkel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap lehet könnyen szeletelni.