Bagolyszem

Hozzávalók tészta:

30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztő, 10 dkg vaj

Hozzávalók krém:

1 zacskó mirelit meggy, 5 tojásfehérje, 20 dkg dió (bármilyen olajos mag), vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 40 dkg savanyú lekvár

 

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, félbe vesszük, és körülbelül tepsi méretűre kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral. A két hosszú szélére egymás mellé sorban rátesszük a lecsöpögtetett meggyeket, ráhajtjuk a tésztát és egy kicsit felgöngyöljük. Középen körülbelül 8 cm széles sáv maradjon, ahol a lekvár kilátszik. A két szélén ott lesz a két sor meggy a tésztába göngyölve.

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ha jól felvertük hozzáadjuk a diót. A hab felét hosszában a tészta közepére simítjuk. A tetejét középen még végigrakhatjuk meggyel.

Végigcsináljuk ugyanezt a másik adag tésztával.

180 oC-os sütőben készre sütjük.