Elkészítés:
2 dl tejszín a hűtőszekrénybe teszünk.
A tésztához valókat összekeverjük, kókuszgolyó jellegű masszát kell kapnunk. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, és belenyomogatjuk a tészta masszát.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a porcukorral a keményítővel és egy kis tejjel. A maradék tejet és tejszínt beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a kikapart vaníliarudat és felforraljuk. Beleszórjuk a zselatin és elkeverjük. A kristálycukorból karamellt készítünk és ráöntjük a forró tejszínt. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem kell gőz fölött csinálni, de nagyon körültekintően kell eljárni. A tojásmassza hőmérséklete nem mehet 85 oC fölé, mert akkor rántottát kapunk. Inkább többször húzzuk le a tűzről, és nagyon vigyázzunk arra, hogy ne ragadjon le a serpenyő aljára!
A tejszínt felverő lábast és a 2 dl tejszínt betesszük a mélyhűtőbe, kb 10 percre.
Ha kész hozzáadjuk a gesztenyemasszát. Nem kell kiolvasztani, legalább hamarabb lehűl a tojáskrém. Turmixgéppel eldolgozzuk. Megvárjuk, amíg a krém 15 oC-ra hűl.
Ekkor felverjük a tejszínhabot, és beleforgatjuk a masszába, majd rásimítjuk a kekszalapra. Hűtőbe tesszük a félkész sütit.
Az étcsokit a glükóz sziruppal a mikróban felmelegítjük. A tejszínt felforraljuk, és összekeverjük az olvasztott csokival. Megvárjuk, amíg a csoki 30 oC – 50 oC közötti hőmérsékletű lesz, és rásimítjuk a tortára. Hűtőbe tesszük.