Citromos szelet fehércsokoládéval

Hozzávalók linzertészta:

50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 175 ml tejföl, 1 cs sütőpor

Lekvár a lapok összegaszatásához

Hozzávalók középső piskótalap:

4 tojás, 4 ek rétesliszt, 4 ek cukor, 1 ek víz, 1 ek sütőpor

Hozzávalók krém:

6 dl tej, 2 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor 1 ek vanília cukor, 35 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 1 citrom leve és 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók csokikrém:

100 g fehércsokoládé, 50 g vaj, 1 ek étolaj

 

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és négy cipóba vágjuk. Kettőt-kettőt kinyújtjuk, és lekvárral összeragasztjuk. A lekvárral összeragasztott lapokat kisütjük. (Csak a lekvárral összeragasztott lapokat sütjük egyszerre.)

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A pudingport kikeverjük egy kevés tejjel, majd az egészet bekeverjük a forró tejjel. Besűrítjük. Ha kész mélyhűtőbe tesszük, hogy hamarabb kihűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a kihabosított vajat és a citrom levét. Alulra teszünk egy kisütött linzerlapot, rákenjük a krém felét. Rátesszük a piskótalapot. Rákenjük a maradék krémet, majd a második kisütött lekváros lapot.

Tetejét csokival vonjuk be.