Jugó szelet

Hozzávalók tészta:

25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 tojássárga, 5 ek hideg víz

Hozzávalók sült krém:

9 tojássárga, 30 dkg porcukor, 25 dkg dió, 25 dkg étcsoki, 10 g sütőpor, 11 tojásfehérje

Hozzávalók krém:

750 ml tej, 2 csomag vaníliapuding, 20 g porcukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, három órára a hűtőbe tesszük. Ketté vesszük a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és a tepsi aljába fektetjük, erre kerül a krém, amivel ezt a lapot együtt sütjük. A másik lapot is kinyújtjuk, és egy ugyanolyan tepsi tetején kisütjük.

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, ehhez hozzátesszük a darált diót, a sütőport és a reszelt étcsokit, majd a tojásfehérjék felvert habját. Ezt rákenjük a tésztára és lassú tűzön (170 oC, 50 perc) készre sütjük.

A tejből, a pudingporból és a porcukorból pudingot készítünk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a puding összekeverjük vele. Rákenjük a kihűlt tésztára, és ráfektetjük a kisütött lapot. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben, hogy a felső lap is megpuhuljon. A tetejét porcukorral meghintjük.