Darázsfészek

Tésztához: 42 dkg liszt, 4 tojássárga, 2 egész tojás, 2 dkg élesztő, 1 ek kristálycukor, 1 dl tej, csipet só

Töltelékhez: 16 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 16 dkg dió

Tetejére: 1 dl tej, 4 dkg vaníliás cukor

 

Tészta: Az élesztőt egy kanál cukorral a tejben felfuttatjuk. Belegyúrjuk a tojássárgákat, a tojásokat és a lisztet, és 15 percig kelesztjük. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral.

Egy tepsit (ami pont belefér a sütőbe kb. 25 cm × 40 cm) kizsírozunk, kilisztezünk. A tésztát 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a darált diót, feltekerjük. 16 db, kb. 4 cm vastag szeletre vágjuk, és vágási felületükkel felfelé fordítva formába helyezzük. Letakarva 30 percig kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 percig sütjük. Amikor félig kisült leöntjük a cukros tejjel. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.