Elkészítés:
Tészta: Tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 8 ek vizet és 10 ek olajat. Összekeverjük, és hozzáadjuk az átszitált, sütőporral kevert lisztet, majd a tojásfehérjék felvert habját. Tésztát osszuk pontosan két részre, mérleget használjunk, hogy pont ugyanolyan magas legyen minkét tészta. Egyikbe keverjük bele a kakaóport. Mindkét piskótát süssük őzgerincformában. A piskótatésztát kenjük fel az őzgerinc forma falára, hogy a kisült tészte ne legyen púpos. Sütési idő: 30 perc 180 oC-s előmelegített sütőben.
5 dl tejben készre főzzük a vaníliás pudingport. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzákeverjük a rumot. Amikor kihűlt a krém összekeverjük a kikevert vajjal.
A kisült tésztákat felszeleteljük, ahogy egy kenyeret szokás. Egy kis tölteléket hagyjuk a süti bevonására, a kihűlt szeleteket kenjük meg töltelékkel, mint a vajas kenyeret. Ezek után felváltva tegyük egymás mellé a barna és fehér szeleteket. Nagyon vékonyan vonjuk be a sütit a krémmel.
A csokit és a vajat mikróban olvasszuk meg, ne melegítsük 40 oC fölé. Vonjuk be vele a sütit. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon a bevonat.
A kész sütit ferdén vágjuk fel, hogy vegyes csíkozású legyen a sütemény.
Megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom!