Citrom szelet ![]()
Citrom szelet
Hozzávalók tészta: 30 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 ek cukor, 1 cs gyöngyszalalkáli, 10 ek tej Hozzávalók krém: 3 ek liszt, 4 dl tej, 1 ek vanília cukor, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 citrom Hozzávalók csokikrém: 100 g étcsokoládé, 50 g vaj, 1 ek étolaj
Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és három részletben kisütjük a tepsi alján. A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és hozzákeverünk 3 ek lisztet, és sűrűre főzzük. Ha kész mélyhűtőbe tesszük, hogy hamarabb kihűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a kihabosított vajat és egy citrom levét. Megtöltjük a lapokat. Tetejét csokival vonjuk be.
Megjegyzés:
|