Citrom szelet

 

Citrom szelet

 

 

Hozzávalók tészta:

30 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 ek cukor, 1 cs gyöngyszalalkáli, 10 ek tej

Hozzávalók krém:

3 ek liszt, 4 dl tej, 1 ek vanília cukor, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 citrom

Hozzávalók csokikrém:

100 g étcsokoládé, 50 g vaj, 1 ek étolaj

 

 

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és három részletben kisütjük a tepsi alján.

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és hozzákeverünk 3 ek lisztet, és sűrűre főzzük. Ha kész mélyhűtőbe tesszük, hogy hamarabb kihűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a kihabosított vajat és egy citrom levét. Megtöltjük a lapokat.

Tetejét csokival vonjuk be.

 

Megjegyzés: