Citromtorta

 

Citromtorta

 

 

Hozzávalók:

Tésztához: 6 tojásos piskóta

Citromkrémhez: 50 dkg túró, 25 dkg vaj, 20-25 dkg porcukor, 1 citrom, 1 lime, 30 dkg porcukor, 2 cs vaníliás puding, 5 dl tejszín

 

 

Elkészítés:

Tészta: 6 tojásos piskóta 24 cm-s tortaformában.

Citromkrém: A krémhez áttörjük a túrót, belereszeljük a citromok és a lime héját (néhány csipet reszeléket tegyünk félre a díszítéshez). A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a citromos túróval. A kihűlt tésztát két lapba vágjuk, az alját visszatesszük a formába. A krémből 2-3 kanállal félreteszünk, hogy a tetejére is jusson, majd a maradékot az alsó lapra kenjük. Rátesszük a piskóta tetejét. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni. Míg dermed, 6 dl citromitalt készítünk 1 lime, 1 citrom és 30 g porcukorból. A két vaníliás pudinggal megfőzzük a citromitalt, majd ha egy kicsit hűlt, a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és legalább 2 órát dermedni hagyjuk. Dermedés után a tortakarimát eltávolítjuk, a keményre felvert tejszínnel bevonjuk a tortát. A tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, és a félretett reszelékkel szórjuk.

 

Megjegyzés:

Eredeti recept:

http://www.nosalty.hu/citromtorta_4_recept_20751