Kosárka, csokis
Hozzávalók tészta (gyúrt omlós):
30 dkg finomliszt, 30 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 14 dkg dió, 2 dkg kakaó, 250 g lencse
Hozzávalók töltelék:
6 egész tojás, 32 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg kakaópor, 1 kupak rum, 25 dkg vaj
Olyan sütőforma, amely kosárka alakú. Ha egyszerre akarjuk kisütni akkor 48 db formára van szükségünk. Csillag végű habzsák.
Elkészítés:
A vajat kivesszük a hűtőből!
A tésztához valókat összedolgozzuk, négy részre osztjuk. Ezután három részre, majd minden részt újra négy részre. Beletesszük a formákba, kilapogatjuk kosárka formára. (Próbáljuk meg lencse nélkül, hörzsöléssel) A formákat teleszórjuk lencsével, és 180 oC-os légkeveréses sütőben 15-18 perc alatt kisütjük a tésztát. Ha kész ne próbáljuk meg forrón kivenni a kosárkákat a formákból, mert eltörnek. A lencsét kiszórjuk a kosárkákból, a beleragadtakat fogpiszkálóval kipiszkáljuk. Nagyon melós, unalmas, de megéri.
A krémhez kb. 15 percig gőz felett keverjük a tojást és a porcukrot. A vajat, kakaóport, rumot, és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és kihűtjük. Közben néha átkavarjuk. Ha sietünk, betehetjük a mélyhűtőbe. Ha teljesen kihűlt habosra keverjük.
A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a kosárkákat.
Megjegyzés:
Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon finom