Gesztenyetekercs:
Hozzávalók:
Tésztához: 8 tojás, 8 púpozott evőkanál liszt, 8 csapott evőkanál cukor, sütőpor
Krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor 2 gesztenyekocka, rum, baracklekvár
24 Ø tortához dupla ennyi krém kell
Bevonathoz: 4-5 kanál kakaó, 10 dkg cukor, 4 kanál víz, 10 dkg vaj, mandula
Diabetikus hozzávalók:
Tésztához: 8 tojás, 8 púpozott evőkanál liszt, 8 csapott evőkanál fruktóz
Krémhez: 30 dkg vaj, 30 dkg fruktóz, 3 gesztenyekocka cukor nélkül, rum, diabetikus baracklekvár
Bevonathoz: 5 dkg (4-5 kanál) kakaó, 10 dkg cukor, 0,5 dl tej, 10 dkg vaj, mandala (kipróbálni)
Elkészítés:
Tészta: 6 tojásos piskóta + 2 gesztenyepűré tekecshez – nagy tepsiben zsírpapírral, 8 tojásos piskóta + 3 gesztenyepűré tortához
Krém: A vajat és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, a rumot, és habosra kavarjuk. A tésztára rákenjük a lekvárt és utána a krémet. A tésztát tekercsbe feltekerjük (mint a lekváros piskóta).
Bevonat: A kakaót a cukrot és a víz sűrűre főzzük, forrásig. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat. Ráöntjük a tekercsre és elsimítjuk. Tört mandulával díszítjük. Fogyasztáskor szeletekre vágjuk és (esetleg) tejszínhabbal tálaljuk.