Barbie II

 
Barbie torta
 
 
Hozzávalók:
Piskóta 11 tojásból, 600 g marcipán, élelmiszer színezék, krém (én nutellás krémet szoktam 40 dkg nutella + 25 dkg mascarpone összekeverve, ha kevés még keverhetünk ki krémet, vagy vajkrémet készíthetünk), cukorgyöngyök
Barbie piskóta forma, 18 cm tortaforma, barbie fodor mintázó, marcipán modellezők (gömb, csúcsos végű, varráskészítő), két féle kis virág kiszúró, egyéb díszítő elemek
 
 
Elkészítés:
Nekem nincs barbie szoknya sütőformám, hanem a TV-shopos félgömb formám van. Ez egy 10 cm sugarú félgömb. Ebbe szoktam 8 tojásból piskótát sütni, és egy 18 cm-es piskótaformában 3 tojásos piskótát. A 11 tojásból készült piskótahab összesen g lesz, ebből teszünk g-t a félgömb formába és g-t a 18 cm-es piskótaformába. 170 oC-on sütjük, a 3 tojásos piskótát kb. 35 percig sütjük, a félgömböt kb. 55 percig. A piskótát még melegen kell kiönteni a tortaformából, különben bevizesedik és beráncosodik.
A kész piskótát kifaragjuk. A 18 cm-es sütőformában készült piskótát nem kell faragni. A félgömb elején egy nagyobb részt faragunk le a fodornak, és a rálógó szoknyának. A többi részre 10 fodrot faragunk. Ha körbe csak fodrot akarunk, akkor 12 db fodrot faragjunk ki, és az alsó lapot 20-21 cm-es tortaformában sütjük ki. Körülbelül 1 cm mélynek kell lennie a faragásnak.
Félreteszük 250 g krémet, hogy majd díszítés előtt megkenjük vele a tortát kívülről. A kifaradott tortát megtöltjük krémmel, és kívülről is szépen krémet simítunk a tortára. Betesszük egy éjjelre a mélyhűtőbe. Másnap reggel kivesszük a mélyhűtőből, a hűtőből pedig a megmaradt krémet. Amikor egy kicsit felmelegedett akkor a kicsapódott vizet egy sylviával felitatjuk, és rákenünk még egy réteg krémet. Vigyázzunk, hogy a kifaragott fodrok szépen megmaradjanak.
A marcipánt először egészen világosra megszínezzük, majd kinyújtjuk, és elkészítjük a fodrokat. Legalulra körbe egy 5 mm magas sima marcipáncsíkot teszünk. E fölé kerül teljesen körbe két réteg fodor. A szoknya elejére, a nyitott részre felfelé mindig egyre kevesebb fodor kerül. Úgy készítsük, hogy a fodor túllógjon, és a szoknya majd a fodrokra fog rátakarni. Így nem fog kilátszani a krém. A maradék marcipánt sötétebbre színezzük, és egy 30 cm átmérőjű kört nyújtjuk ki belőle. Szépen pontosan körbevágjuk. Bevágjuk középen, de nem teljesen a közepéig, csak kb. 13,5 cm–ig. Körbesteppeljük varráskészítő modellezővel. Szépen a barbira tesszük, és kisimogatjuk. Úgy, hogy a fodrok szépen látszódjanak.
Készítsünk marcipánragasztót úgy, hogy egy kevés marcipánt egy nagyon kevés vízzel összekeverünk. Kinyújtjuk a szoknyáról leesett részeket, és egy trapézt vágunk ki belőle. A hosszabb széle lesz a Barbie mellrészénél a rövidebb pedig a derekánál. A Barbie babát kenjük be a ragasztóval, és borítsuk be marcipánnal. Helyezzük a barbiet a torta közepére. A virágkiszúrókkal készítsünk virágokat, és a ragasztóval ragasszuk fel őket. Készíthetünk nyakláncot, karkötőt, fülbevalót és cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
Ha fátylat akarunk menyasszony barbiera, akkor a földig érő fátyolhoz 27 cm magas anyagra lesz szükségünk.
 
Megjegyzés: