Linzi koszorú

Hozzávalók:
Hozzávalók tészta:
10 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 tojássárgája,1 csomag vaníliás cukor, 5 cm és 1 cm átmérőjű szaggató
 
Hozzávalók összeállítás:
1 tojásfehérje, 6 dkg dió (nem megdarálva, hanem feldarabolva), 6 dkg kristálycukor, 45 dkg – 60 dkg barackdzsem és egy másik dzsem (pl szeder, meggy, ribizli) vegyesen összekeverve Csak a dzsem a jó,a lekvár eláztatja a tésztát!
 
 
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órára hideg helyre tesszük. Körülbelül 3 mm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk 5 cm átmérőjük szaggatóval. A korongok felét 1 cm átmérőjű szaggatóval kilukasztjuk középen. A kristálycukrot összekeverjük a dióval. A kiluggatott korongokat megkenjük tojásfehérjével és beleforgatjuk a diós cukorba.
Kisütjük a korongokat 175 oC-os légkeveréses sütőben (nagyon vigyázzunk, mert könnyen odaég, akkor jó, ha még világos, amikor kiszedjük), kiszedegetjük és megvárjuk amíg kihűlnek.
Lekvárral összeragasztunk egy lukas és egy nem lukas korongot.
 
Megjegyzés:
45 db lesz belőle. Általában jó várni vele egy napot, hogy a tészta szépen magába szívja a lekvárt, és megpuhuljon.
Zoli szerint fele ennyi lekvár kell bele, így túl édes!

 

http://www.microse.hu/drupal/sites/default/files/Linzi%20koszor%C3%BA%20007%20k.jpg