Marcipános csokitorta ![]() Hozzávalók: Tésztához (24 cm tortaformába): 10 tojásos piskótatészta Csokikrémhez: 8 egész tojás, 43 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 16 dkg kakaópor, 1-2 kupak rum, 33 dkg vaj Töltelékhez: lekvár, 10 dkg kandírozott narancshéj, csokikrém, 5-10 dkg szeletelt pirított mandula, 500 g marcipán Bevonáshoz: 700 g marcipán
Elkészítés: Tészta: Piskótatészta Csokikrém: A krémhez kb. 15 percig gőz felett keverjük a tojást és a porcukrot. Nekem elektromos sütőm van, ezért nem kell gőz felett csinálnom, csak lassú tűzön. Ha kész levesszük a tűzről, ekkor még nem lesz olyan nagyon sűrű a krém, de mire kihűl, besűrűsödik. A kakaóport, rumot, vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és kihűtjük. Közben néha átkavarjuk. Ha sietünk, betehetjük a mélyhűtőbe. Ha teljesen kihűlt habosra keverjük.
A piskótát három lapra vágjuk. 2×250 g marcipánt kerek lappá nyújtunk. A piskótát megkenjük lekvárral, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal, rátesszük a marcipánt. Megkenjük csokival, és rászórjuk a mandulát. Ha túl soknak találjuk a tölteléket a marcipánt nyugodtan kihagyhatjuk. Utána ugyanezt csináljuk a következő lappal is, majd az utolsó lappal befedjük. A maradék csokikrémmel bevonjuk a tortát. Tizenöt percre mélyhűtőbe tesszük, majd kivesszük és újra csokikrémmel átkenjük. A tortát marcipánnal bevonjuk, és díszítjük.
Megjegyzés: http://www.nosalty.hu/regi_rock_tortaja_recept_12679
|