Raffaelló

Hozzávalók:

20 dkg porcukor, 12 dkg + 8 dkg kókuszreszelék, 18 dkg tejpor, 20 dkg vaj, 1,5 dl víz,

10-15 dkg (8-12 db) babapiskóta vagy 10 dkg kókuszos keksz ledarálva, 3 csomag vaníliás cukor, 10 dkg lapra vágott mandula, 8 dkg mandula (mogyoró, mazsola vagy meggybefőtt),

Elkészítés:

A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. 12 dkg kókuszreszeléket, a tejport, a vajat, a babapiskótát, a mandulát és a vaníliáscukrot összekeverjük. A szirupot és a keveréket összekeverjük. Fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután egyenként golyókat formálunk, melyek közepébe 1 szem meggyet, mogyorót, mandulát vagy mazsolát teszünk. Meghengergetjük őket a maradék kókuszreszelékben.

 

Megjegyzés:

6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.