Tepsis raffaelló

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta: 6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg finomliszt, 10 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók krém: 6 tojássárgája, 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 30 dkg porcukor, 20 dkg vaj

Hozzávalók tetejére: 5 dkg kókuszreszelék, 28 szem mandula

 

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Egy kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk (28 cm * 36 cm, a kisebbik). Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit kisebb lánggal 170 oC, légkeveréses sütőben 160 oC kb 20 percig sütjük.

A tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és pár perc alatt sűrűre főzzük. A vajat először magában, majd a többi porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük és mandulával díszítjük. Úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek.

 

Megjegyzés:

Könnyű, egyszerű, finom, gyors