Mammut szelet

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta:

4 db tojás, 28 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 20 dkg liszt, 10 dkg dió

Hozzávalók töltelék: 4 ek rétesliszt, 2,5 dl tej, 25 dkg porcukor, 1 cs vaníliáscukor,, 25 dkg vaj, 1 tojás, 7 dkg dió, rum (elhagyható)

Hozzávalók bevonat: 10 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, étolaj

 

 

Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadunk 10 ek vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A diót, sütőport, lisztet összekeverjük. Összekeverjük a lisztes keveréket a tojássárgás keverékkel és a fehérjékkel. Kisebb tepsiben sütjük (25*35 cm). 160 oC-os légkeveréses sütőben 35 perc alatt megsütjük. A sütőt ne nyissuk ki közben.

A lisztet a vaníliával és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd a lisztes keverékhez adjuk. Ebből sűrű pépet főzünk, amit kavargatva kihűtünk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük. Hozzáadjuk a diót és a rumot, ezzel is jól elkeverjük.

Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, és megtöltjük vele a sütit. Az étcsokit a vajjal és egy csepp étolajjal felolvasztjuk és ezzel vonjuk be a süti tetejét.

 

 

Megjegyzés: