Kókuszos marcipántorta

Kókuszos marcipántorta
 
 
Hozzávalók:
Tésztához (24 cm tortaformába): 10 tojásos piskóta
Kókuszkrémhez: 40 dkg kókuszreszelék, 8 dkg tejpor, 24 dkg cukor, 15+15 dkg vaj, 4 dl tejszín, 4 dl víz, 25 g zselatin, 10 dkg apró szemű mazsola, 25 dkg meggybefőtt vagy 370 g lekvár
Csokikrémhez: 4 egész tojás, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 8 dkg kakaópor, 1-2 kupak rum, 15 dkg vaj
Bevonáshoz: 1 kg marcipán
 
Elkészítés:
A krémhez a vajat vegyük ki a hűtőből!
Tészta: 10 tojásos piskótatészta
Kókuszkrém A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a vaj felét, a tejport, a mazsolát és a kókuszreszeléket.
A zselatint a vízzel felforraljuk, majd a kókuszos krémhez adjuk. Kihűtjük, érdemes a mélyhűtőbe rakni, akkor hamarabb kihűl.
A maradék vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
Csokikrém: A krémhez kb. 15 percig gőz felett keverjük a tojást és a porcukrot. Nekem elektromos sütőm van, ezért nem kell gőz felett csinálnom, csak lassú tűzön. Ha kész levesszük a tűzről, ekkor még nem lesz olyan nagyon sűrű a krém, de mire kihűl, besűrűsödik. A kakaóport, rumot, vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és kihűtjük. Közben néha átkavarjuk. Ha sietünk, betehetjük a mélyhűtőbe. Ha teljesen kihűlt habosra keverjük.
 
 
 
A piskótát három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük kókuszkémmel, rákenjük a csokikrémet,, aztán rátesszük a következő lapot. Ezután újra megkenjük krémmel és rászórjuk a meggyet, és megkenjük csokikrémmel. Rátesszük az utolsó lapot, és bevonjuk a torta oldalát és tetejét krémmel. Bőven használjuk a krémet, hogy szép egyenletes legyen a torta oldala. Ezután marcipánnal vonjuk be a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
 
Megjegyzés:
Eredeti recept
http://www.nosalty.hu/kokuszkremes_torta_3._-_fondant-nal_bevonva_recept_41727