Rumos hold
 

Hozzávalók:

Tésztához 6 tojás, 20 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor

Mázhoz: 40 dkg porcukor, 1 dl rum vagy 1 dl málnaszörp, 2 dkg olvasztott vaj

 

Elkészítés:

A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vajat, a kakaóport és a porcukrot együtt habosra keverjük. A sütőport is hozzáadjuk. A tojássárgás keverékhez adjuk felváltva a lisztet és a fehérje habját. Nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. 180 oC-os légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütjük. A mázhoz összekeverjük a rumot a porcukorral. Ne legyen túl folyós a massza, mert akkor lefolyik a tészta oldalára. A vajat a végén hozzákeverjük, és a langyos tésztára kenjük a mázt.

Pogácsa szaggatóval (6 cm) félhold alakú mintát szaggatunk ki belőle.

 

Megjegyzés:

Erika néni receptje. Nagyon-nagyon könnyű, egyszerű, gyors és finom!