Madártej  Hozzávalók:
1 l tej, 4 tojás, 10 dkg cukor, liszt, 1 vaníliarúd, só
Elkészítés:
A tojásfehérjékből 4 dkg cukorral kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk, majd a habból, egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Lassú tűzön megfőzzük, és ha már megszilárdult óvatosan átfordítjuk. Amikor kész kiszedjük, és félretesszük. Ezután öntsük a tejhez a másik felét is, beletesszük a vaníliarúd belsejét és egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel eldolgozzuk. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával felhígítjuk a keveréket és lassan a tejbe csurgatjuk. Kevergetve főzzük addig, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Akkor félrehúzzuk a tetejére tesszük a galuskákat, és tálalásig jól lehűtjük.
Megjegyzés:
|