Hókifli
 

Vigyázat: A tésztát egy éjjelen át pihentetni kell!

 

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta:

50 dkg rétesliszt, 20 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tejföl, 1 ek porcukor, csipetnyi só

 

Hozzávalók krém:

30 dkg kemény gyümölcsíz vagy 2-3 dl cukros tejszínben főtt 35 dkg darált dió

 

Hozzávalók tetejére:

Vaníliás porcukor

 

Elkészítés:

Kézzel habosra keverjük a zsírt (kell a kéz melege, hogy megolvadjon a zsír, géppel nem jó), majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszttel a tejföllel a cukorral meg a csipetnyi sóval összedolgozzuk, és egy éjjelen át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap késfok vastagságúra nyújtva, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és kemény gyümölcsízzel vagy a dióval megtöltve félbehajtjuk. Sütőlemezre egymás mellé fektetjük és előmelegített, légkeveréses sütőben, erős lángon (200 oC) aranysárgára sütjük. Azon forrón porukorba forgatjuk.

 

Megjegyzés:

Sokáig frissen eláll.