Moszkauer ![]() Hozzávalók: Hozzávalók tészta: 20 dkg durvára darált dió, 15 dkg cukor, 10 dkg cukrozott narancshéj, rum, 2 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál liszt, 100 g étcsokoládé, 50 g vaj, 1 ek étolaj, sütőpapír Elkészítés: A diót zöldségaprítóval érdemes durvára darálni. A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a narancshéjat, a diót, legvégül a lisztet és a rumot. Hagyjuk kihűlni. Sütőpapírra kis halmokat teszünk. Villával kicsit ellapítjuk (nem nagyon, mert túl lapos lesz) a halmokat. 180 oC-on, légkeveréses sütőben kb. 20 percet sütjük. Akkor jó, ha a széle barnára sül. Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét. Az érméket olvasztott csokoládéval (csoki, vaj, étolaj) kenjük meg egy kis kefe segítségével, és hűtőben megszárítjuk. Megjegyzés: Egyszerű, gyors, finom. |