Csokipuding

Hozzávalók:

500 ml tej, 100 ml tejszín, (vagy 400 ml és 200 ml tejszín), 4 ek keményítő (30-40 gr), 2 ek kakaópor (15 gr), 1-3 ek cukor (10-33 gr), 2 kocka étcsokoládé

 

4 pohár lesz belőle

 

Elkészítés:

Kimérjük a keményítőt, a cukrot és a kakaóport összekeverjük és egy kevés tejjel kikeverjük, úgy, hogy csomómentes legyen. A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, és feltesszük a tűzre. Ha felforrt, lehúzzuk a gázról, beledobjuk a két kocka csokoládét. Ehhez öntjük a kakaóporos keveréket, jól elkeverjük, és visszatesszük lassú tűzre. Szép lassan besűrítjük.

 

 

Megjegyzés:

Eredeti recept

http://vkorsi.blogspot.com/2008_01_01_archive.html