Thomas torta

Hozzávalók:

Tésztához: 13 tojásos piskóta

Krémhez: 800 g vaj, 800 g fondan, kakaópor, lekvár, apróra vágott meggybefőtt.

 

 

Elkészítés:

Tészta: 13 tojásos piskóta 25×33 cm-es tepsiben. Hosszában félbe vágjuk, ha kész. (nekem csak 11 tojásom volt, de így nem lett elég magas a piskóta.)

Csokikrém: Sima alapvajkrém. A fondant alacsony tűzön felmelegítjük, hogy folyékony legyen. Elegyítjük a vajjal egy habverő segítségével. Ezután mélyhűtőbe tesszük, megvárjuk, hogy lehűljön (ne legyen kőkemény, csak kellően hideg). Ekkor habverővel habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaóport is közben. Megtöltjük a tortát, először minden lapot meglekvározunk, rá a krém, majd a meggybefőtt.

Díszítés: Hűtőbe rakjuk a tortát legalább egy órára. Utána kifaragjuk a mozdonyt. Csokikrémmel kívülről megkenjük, és mélyhűtőbe rakjuk legalább egy órára. Utána lekvárral megkenjük és kék színű marcipánnal beborítjuk. A többi színű marcipán értelemszerűen rátesszük. Az arcot úgy alakítjuk ki, hogy egy kör alakot formázunk szürke marcipánból. Ezután kiformázzuk rajta az arcot. A pofiját és az orrát plusz marcipán gombócok segítségével alakítjuk ki. Nem baj, ha ráncos. Amikor kész vékonyra kinyújtunk egy darab szürke marcipánt, és bevonjuk vele az arcot. Így nem lesznek ráncok az arcon, és nem fog látszani a rátoldás sem. Majd tojásfehérje habból a sárga és piros írásokat rárajzoljuk. Utoljára jön a kémény és a gőzkúp.

 

Megjegyzés:

Eredeti recept: