Hozzávalók tészta I (24 cm tortaforma):
6 tojás, 14 dkg porcukor, 1 cs vaníliáscukor, 3 dkg kakaópor, 8 dkg őrölt mogyoró, 7 dkg liszt, 1 citromhéj
Hozzávalók tészta II
6 tojásból piskóta a nagy tepsiben. Felcsavarjuk, ha kész, és 3 cm vastagra elvágjuk.
Hozzávalók töltelék:
8 tojás, 32 dkg porcukor, 40 dkg vaj, 4-5 dkg kakaópor, 16 dkg mogyoró
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, kakaóval alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a lisztet, és a tojásfehérje felvert habját. A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és kisütjük.
Sűrűre keverjük a cukrot a tojással, majd levesszük, és kihűtjük. Érdemes mélyhűtőbe tenni, úgy hamarabb kihűl. Hűtés közben többször át kell kavarni. A vajat felverjük, hozzáadjuk a mogyorót és a tojásos masszát.
A kakaós tésztát kettévágjuk, 150 g krémmel megkenjük, félreteszünk a fehér krémből 150 g + 450 g-t. A maradék kb. 450 g krémbe kakaóport teszünk.
A fehér piskótát 5 cm-es csíkokra vágom, és megkenem a kakaós krémmel. A fehér piskótát körben kell felcsavarni az alsó tésztalapra. A 150 g fehér krémet rákenjük a piskóta tetejére, és rátesszük a kakaós piskótát. A maradék 450 g krémmel bevonjuk a tortát.
Ha felvágjuk a tortát legyező formát fog mutatni belülről a torta.
g mutatni belülről a torta.
Megjegyzés: