Elkészítés:
A mazsolát vízbe áztatjuk.
6 tojássárgáját 1 zacskó vaníliás cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a sütőport és kanalanként a lisztet, majd a diót. Folyamatosan keverjük habverővel. 8 tojásfehérjéhez hozzáadunk 1 ek vizet és a porcukrot. A tojásfehérjét habverővel felverjük. Ezek után a tojássárgákhoz keverjük a tojásfehérjéket lassanként, kanalanként. Mindig alaposan keverjük össze a fehérjét a tojássárgával. Egyszerre csak egy evőkanálnyi fehérje habot adjunk a tojássárgához. A fehérje habját tegyük a sárgája habjához, és ne fordítva! A habot vegyük ketté, és a felébe tegyük bele a kakaóport.
A sütőt melegítsük elő 190 oC-ra. Két tortaformát kenjünk ki vajjal, és külön süssük meg a fehér és a barna habot. A tortaformát tegyük a sütőbe. Körülbelül 20 percig sütjük, és addig egyszer sem nyithatjuk ki a sütőt!
A töltelékhez a réteslisztet egy kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a rétesliszthez, alacsony lángon sűrű krémet főzünk. Ezt követően lehúzzuk a lángról, és hozzáadunk 10 dkg darált diót.
A csokiöntethez összekeverjük a kakaóport és az átszitált porcukrot, és annyi vízzel keverjük el, hogy folyós legyen.
Ha a lapok kihűltek szépen egymásra rétegezzük őket, az alábbiak szerint:
A lapokat rummal meglocsoljuk, megkenjük lekvárral és töltelékkel, leöntjük csokoládéöntettel, megszórjuk darált dióval, mazsolával és kandírozott narancshéjjal. Minden lappal így csinálunk. Ha elfogytak a hozzávalók a tetejére díszítésként mazsolát és diót teszünk.
Fagylaltkiszedővel adagoljuk a vendégeknek, ráöntünk egy jó adag csokoládéöntetet és tejszínhabot adunk hozzá.
Megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom!