Elkészítés:
Tészta: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd lassanként a sütőporral jól összekevert lisztet. A tortaforma alját zsírpapírral kibéleljük. A tésztát a tortaformába simítjuk, és 200 oC-os, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15 perc).
Töltelék: A mazsolákat vízbe áztatjuk.
A zselatint vízben feloldjuk, felfőzzük, és lassan langyosra hűtjük.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet.
A tejszínt félig felverjük, és lassanként hozzáadjuk a habfixálót, közben teljesen felverjük.
Összekeverjük a túrót, a mazsolát, és a zselatint. Amikor teljesen összekevertük, a tejszínhabot nagyon óvatosan beleforgatjuk.
Ha a tészta kihűlt a tortaformát kibontjuk, a forma oldalát eltávolítjuk és elmossuk. A tésztát nem vesszük le a forma aljáról. A formát ezután ismét összetesszük, és kemény kartonnal megmagasítjuk. Forró baracklekvárral megkenjük a tésztát. Ezután tesszük rá a túrót, majd szépen gyümölccsel kidíszítjük a torta tetejét. Ezután a hűtőbe tesszük a félkész tortát.
Tető: A piros zselatint vízben feloldjuk, felfőzzük, és lassan langyosra hűtjük, de még ne szilárduljon meg. A torta tetejére öntjük a zselatint, úgy, hogy egyenletesen befedje. Nem szabad nagyon forrón, illetve túl magasról a tortára ráönteni, mert a túró fel fog úszni a zselatinba. A tortát újra a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
A tetejére epret, málnát vagy szedret is tehetünk.
A tortát mindig hideg helyen kell tartani, mert a zselatin elolvadhat a tetején.