Márvány szelet
 

Hozzávalók:

6 tojás, 1 zacsi vaníliás cukor, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 6 g sütőpor, 8 dkg csokoládé, 5 dkg vaj, kávé

Eszközök: kisebb tepsi (25×34 cm)

 

 

Elkészítés:

Felteszünk főni egy adag kávét, és elkészítjük a csoki szószt: 8 dkg csokoládét 3 ek vízben feloldunk 5 dkg vajjal.

Piskótát készítünk 6 tojásból:

A tojásfehérjéhez 1 ek vizet, 5 ek cukrot adunk. A tojásfehérjét habverővel felverjük. 6 tojássárgáját 1 ek cukorral habosra keverünk. Ezek után a tojássárgákhoz keverjük a liszttel elkevert sütőport és tojásfehérjét, lassanként, kanalanként. Mindig alaposan vigyázzunk arra, hogy ne törjük össze a habot, de mindig alaposan keverjük össze a tojássárgával. Egyszerre csak egy evőkanálnyi fehérje habot adjunk a tojássárgához. A fehérje habját tegyük a sárgája habjához, és ne fordítva!

Három részre osztjuk a piskótát, és az alábbiakat tesszük bele:

 

  1. 1 csomag vaníliás cukor
  2. másikba csokiszószt
  3. 3-4 kanál kávét

 

A sütőt melegítsük elő 155 oC-ra. (170 oC-on is kipróbálhatjuk.)

Egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük a három rész piskótát, alulra a csokisat, rá a kávésat, utoljára a fehéret. Villával márványos mintát készítünk bele.

A tortaformát tegyük a sütőbe. Körülbelül 20 percig sütjük, és addig egyszer sem nyithatjuk ki a sütőt!

 

Megjegyzés:

http://www.microse.hu/drupal/sites/default/files/M%C3%A1rv%C3%A1ny%20szelet%2048.JPG