Hozzávalók:
6 tojás, 1 zacsi vaníliás cukor, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 6 g sütőpor, 8 dkg csokoládé, 5 dkg vaj, kávé
Eszközök: kisebb tepsi (25×34 cm)
Elkészítés:
Felteszünk főni egy adag kávét, és elkészítjük a csoki szószt: 8 dkg csokoládét 3 ek vízben feloldunk 5 dkg vajjal.
Piskótát készítünk 6 tojásból:
A tojásfehérjéhez 1 ek vizet, 5 ek cukrot adunk. A tojásfehérjét habverővel felverjük. 6 tojássárgáját 1 ek cukorral habosra keverünk. Ezek után a tojássárgákhoz keverjük a liszttel elkevert sütőport és tojásfehérjét, lassanként, kanalanként. Mindig alaposan vigyázzunk arra, hogy ne törjük össze a habot, de mindig alaposan keverjük össze a tojássárgával. Egyszerre csak egy evőkanálnyi fehérje habot adjunk a tojássárgához. A fehérje habját tegyük a sárgája habjához, és ne fordítva!
Három részre osztjuk a piskótát, és az alábbiakat tesszük bele:
- 1 csomag vaníliás cukor
- másikba csokiszószt
- 3-4 kanál kávét
A sütőt melegítsük elő 155 oC-ra. (170 oC-on is kipróbálhatjuk.)
Egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük a három rész piskótát, alulra a csokisat, rá a kávésat, utoljára a fehéret. Villával márványos mintát készítünk bele.
A tortaformát tegyük a sütőbe. Körülbelül 20 percig sütjük, és addig egyszer sem nyithatjuk ki a sütőt!
Megjegyzés: