Kókusz krémes
 

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta: 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojás, ½ sütőpor (6 g), 1 ek. kakaó, 80 g tejföl

 

Hozzávalók krém: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, ¼ citrom leve

Hozzávalók tetejére: 3 dl tej, 3 kanál liszt, 6 tojássárgája, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 5 dkg kókusz, 2 ek. rum

 

Hozzávalók csokimáz: 25 dkg étcsoki, 10 dkg vaj, 1 ek olaj

 

Elkészítés:

A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk. A felét kinyújtjuk és nagy tepsibe tesszük. A kókuszkrémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromlét és a kókuszreszeléket.

Rákenjük az első lapra a kókuszkrémet, a másik lapot rátesszük, tetejét villával megszurkáljuk és 200 oC- os légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A tetejére a tejből, a lisztből és a tojássárgájából sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot. A felvert vajat a kihűlt krémhez adjuk, beletesszük a kókuszreszeléket és a süti tetejére kenjük.

Az étcsokit a vajjal felolvasztjuk (1-es fokozaton, vagy gőzfürdő felett). Többször át kell keverni, és nagyon kell vigyázni arra, hogy oda ne égjen. Megvárjuk amíg a csokimáz szobahőmérsékletű lesz (25 oC), ezzel a mázzal vonjuk be a sütit.