Havasi krémes
 

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta:

25 dkg liszt, 7 dkg vaj, 1 dkg gyöngyszalalkálé, 1 tojás, kevés tej, 2 kanál porcukor

 

Hozzávalók krém:

4 ek rétesliszt, 3 dl hideg tej, 1 tasak vaníliás cukor, vaníliarúd, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, ½ dl rum

 

Elkészítés:

A gyöngyszalalkálit tejbe áztatjuk, majd tésztához valókat összekeverjük, és három lapba kinyújtjuk. Sütőpapírt teszünk a tetejére (felfordított tepsin sütjük), és a lapokat 150 oC-os légkeverése sütőben kisütjük. A réteslisztet 3 hideg tejjel és a vaníliás cukorral kikavarjuk. A maradék tejet vaníliával felforraljuk és hozzáadjuk a tejjel kikevert réteslisztet. Felfőzzük és besűrítjük. A vajat a cukorral és a rummal habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk. Tetejét porcukorral szórjuk meg.

 

Megjegyzés:

Finom, finom, de azért nem ez a sütik királya!

Lehet, hogy dupla adag krém, és dupla adag tészta kéne, mert ez így kevés, nem lehet jól kinyújtani a tésztát?